(4 personen)
3 eieren of 3 flax eggs
4 appels
130 gr kokosbloemsuiker
160 gr boekweitmeel (glutenvrij)
100 gr olijfolie
3 koffielepels kaneel
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop de eieren, de bloem, de suiker en de olijfolie tot een gladde massa. Meng er de kaneel onder.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het deeg er in.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in partjes. Duw de partjes appel in het deeg met de bolle kant naar boven.
Bak de cake 35 tot 40 minuten in de oven.
Je kunt de eieren in deze taart vervangen door flax eggs.
1 flax egg maak je zo:
Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad (lijnzaad kun je malen in een koffiemolentje of in een vijzel fijn maken) met 3 eetlepels warm water en zet 2 minuten opzij. Het lijnzaad zal indikken tot een papje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten