Stevig ontbijtje met boekweit





















Boekweitpap met hazelnootpasta en zaden
(1 portie)

30 gr boekweitvlokken
2 dl plantaardige melk 
1 koffielepel hazelnootpasta
sesamzaad, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten naar keuze
1 koffielepel kokosrasp
evt noten naar keuze

Breng de melk met de boekweitvlokken aan de kook. Laat 10 min koken en 5 min wellen.
Of zet gedurende 2 min op vol vermogen in de microgolf. En laat even wellen.

Giet de boekweitpap in een kom. Roer er de kokosrasp onder. Bestrooi met de zaden. En voeg de hazelnootpasta toe.

Na 4 dagen glutenvrije gepofte muesli dinges heeft dit gesmaakt. Boekweitpap is een goed alternatief voor havermoutpap (dat ik nu even moet opzij laten staan).

Tip: ipv hazelnootpasta kan je ook amandelpasta of pindakaas toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten