Chocoladetaart met banaan en amandelen
(8 porties)
200 gr amandelmeel
25 gr ongezoete cacaopoeder
1 koffielepel bakpoeder
zeezout
2 eieren
2 bananen
80 ml olijfolie
120 ml ahornsiroop
een blik vaste kokosmelk (liefst uit de koelkast)
rood fruit (frambozen, blauwe bessen, aardbeiden...)
Verwarm de oven op 180°C.
Meng in een grote kom het amandelmeel, de cacaopoeder, het bakpoeder en het zeezout. Zet opzij.
Breek de eieren in een andere kom en klop ze los (ongeveer 1 min). Prak de bananen met een vork en voeg deze samen met de olie en de ahornsiroop bij de eieren. Roer dit tot een gladde massa. Voeg de natte ingrediƫnten bij de droge en meng goed tot een egaal deeg. Bekleed een bakvorm met bakpapier (ik gebruik een springvorm van 23 cm diameter). Giet het deeg er in. Schuif de taart in de oven en bak in 45 minuten gaar.
Klop ondertussen kort de kokosmelk op tot room en zet terug in de koelkast.
Haal de taart uit de oven en laat goed afkoelen. Dien op met rood fruit en kokosroom.
Tip: schud in de winkel voorzichtig met een blik kokosmelk, als het geen geluid maakt is het vaste kokosmelk die je kunt opkloppen.
Bron: www.greenkitchenstories.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten