Ideaal om mee te nemen op reis om lekker en veilig te kunnen ontbijten.
Glutenvrije granola
350 gr vlokken van quinoa, boekweit, rijst
(hier 100 gr quinoa, 150 gr quinoavlokken, 50 gr boekweitvlokken en 50 gr volkoren rijstvlokken gebruikt)
(hier 100 gr quinoa, 150 gr quinoavlokken, 50 gr boekweitvlokken en 50 gr volkoren rijstvlokken gebruikt)
150 gr grof gehakte noten
(hier 75 gr amandelen en 75 gr pecannoten gebruikt)
(hier 75 gr amandelen en 75 gr pecannoten gebruikt)
40 gr kokosrasp
100 gr pitten
(hier 35 gr zonnebloempitten, 25 gr pompoenpitten, 20 gr lijnzaad, 20 gr sesamzaad gebruikt)
(hier 35 gr zonnebloempitten, 25 gr pompoenpitten, 20 gr lijnzaad, 20 gr sesamzaad gebruikt)
1 eeltlepel kaneel
4 eeltlepels vloeibare zoetstof zoals appelstroop, ahornsiroop,
honing, agavestroop
4 eeltlepels water
Verwarm de oven op 180°C.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Roer alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schenk
de vloeibare ingrediënten erover en gebruik je handen om alles goed door elkaar
te mengen.
Verdeel de granola over de 2 bakplaten en zet ze een dikke
15 minuten in de oven. Persoonlijk wissel ik de bakplaten van plaats na 8
minuten.
Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Bewaar de granola in
een goed afgesloten glazen pot op kamertemperatuur. Het blijft minstens een maand
goed.
Op reis kan de granola uiteraard ook in een
ander recipiënt bewaard worden.
Voor mij persoonlijk hoeft de zoetstof niet meer. Volgende keer eens zonder proberen. Ik zou dan 8 eetlepels water gebruiken ipv 4 (anders plakt de granola niet
voldoende).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten