Of tempeh op Italiaanse jagerswijze
(4 personen)
2 ajuinen
4 teentjes look
3 stengels selder
6 tomaten
1 paprika
2 pakjes gerookte tempeh (2 x 170 gr)
1 blik tomaten
een halve pot groene olijven
2 takjes verse rozemarijn
een handvol peterselie
1 glas rode wijn
1 koffielepel gedroogde rozemarijn
cayennepeper naar smaak
peper en zout
olijfolie
Snijd de selder, de tomaten, de paprika en de tempeh in blokjes. Snipper de ajuin. Pers de look.
Fruit de ajuin en look in wat olijfolie. Voeg de tempeh toe en laat even meebakken. Voeg dan de selder en paprika toe. Laat even stoven en voeg dan de verse tomaten toe. Als de verse tomaten uit elkaar beginnen te vallen, voeg je het blik tomaten, de groene olijven, de rode wijn en de kruiden toe. Hou wat verse peterselie opzij voor de garnering.
Laat de saus zeker een halfuur tot een uur sudderen. Proef af en toe en kruid indien nodig bij.
Schep op en garneer het bord met verse peterselie.
Tip: je kunt de tempeh ook vervangen door kip of bonen (cannellini of zwarte oog bonen passen hier goed bij) maar dan heb je minder dat gerookt effect.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten