Marokkaanse wortel linzensoep


























Voor 1 grote pot soep

2 ajuinen
4 tenen look
een stuk verse gember van 2 cm
1,5 koffielepels paprikapoeder
1 koffielepel gedroogde koriander
3/4 koffielepel gedroogde tijm
0,5 koffielepel gedroogde dille
0,5 koffielepel kurkuma
1/4 koffielepel zwarte peper
een snuif kaneel
6 à 8 geraspte wortels (ongeveer 600 gr)
2 liter groentebouillon of kippenbouillon
1 laurierblad
3/4 koffielepel zout
2 tomaten in stukjes
0,5 koffielepel chilipoeder
150 gram rode linzen
vers geperste citroen (naar smaak)
verse bladpeterselie
olijfolie

Snijd de ajuinen, de look en de gember in grote stukken. Mix ze in de blender tot kleine stukjes. Bak het uimengsel 5 minuten in wat olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg paprikapoeder, koriander, tijm, dille, kurkuma, zwarte peper en kaneel toe. Laat 10 seconden mee stoven.
Doe er de bouillon bij, dan de linzen, de wortels, het laurierblad, het zout, de tomaten en het chilipoeder. Breng de soep aan de kook en zet het vuur wat zachter. Laat 10 à 15 minuten sudderen.
Proef of de linzen gaar zijn en haal dan het laurierblad er uit. Mix de soep indien gewenst.
Dien op met citroensap en peterselie naar wens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten