Romige courgetti met tonijn en champignons
Voor 3 grote of 4 kleine eters.
1 ajuin
3 tenen look
1kg champignons
2 blikken tonijn in eigen nat (2x 140 gr), uitgelekt (of zalm)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 courgette
sap van een halve citroen
peper en zout (naar smaak)
optioneel: verse peterselie, fijngehakt
Snijd de champignons in plakjes. Snipper de ajuin en hak de look fijn.
Fruit de ajuin en look in wat olijfolie. Voeg na een paar minuten de champignons toe. Laat stoven op een middelhoog vuur. Maak ondertussen de cougetti (pasta van courgette). Ik gebruik hiervoor mijn spiraalsnijder maar je kunt de courgetteslierten ook met een mandoline maken. Als de champignons gaar zijn, voeg je de kokosmelk toe. Laat even doorkoken en voeg dan de met een vork uiteen getrokken tonijn, het citroensap, de peper en het zout toe. Verwarm al roerend. Verdeel de courgetteslierten over de borden en giet er de saus over. Garneer met peterselie.
Door de warme saus wordt de courgette een beetje zacht. Maar je kunt ook de courgetteslierten even kort blancheren of opbakken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten