Opgevulde groenten met "kaas"
De vulling smaakt echt naar kaas!
(2 personen)
1 ajuin, in 4 gesneden
een pakje zijden tofu (350 à 400 gram)
2 tenen look, gehalveerd
2 courgettes
2 paprika's
2 tomaten
2 eetlepels gedroogde tijm (of oregano) - kan ook met verse tijm of oregano
4 eetlepels edelgist (glutenvrij)
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven op 180°C.
Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepel de zaadlijsten weg. Hou de zaadlijsten apart om de vulling te maken. Snijd het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Doe de restjes van de tomaten bij de zaadlijsten. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes.
Doe de stukken ajuin, de look, de zijden tofu, de zaadlijsten van de courgettes, de restjes tomaat, de edelgist en de tijm in de blender. Mix tot 1 smeuïg geheel. Kruid met peper en zout.
Vul de groenten op met het mengsel en leg ze in een vuurvaste ovenschotel. Giet nog een straaltje olijfolie over de groenten. Zet ongeveer 35 minuten in de oven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten