Granola met quinoa



Ideaal ontbijt bij warme temperaturen

200 gr quinoavlokken
90 gr hennepzaden
90 gr pitten
(hier 45 gr zonnebloempitten en 45 gr pompoenpitten gebruikt)
150 gr grof gehakte noten
(hier 50 gr walnoten, 50 gr amandelen en 50 gr hazelnoten gebruikt)
90 gr gedroogde kokosschilfers
3 koffielepels kaneel
4 eeltlepels ahornsiroop
50 gr gepofte quinoa

Verwarm de oven op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Roer alle droge ingrediënten, behalve de gepofte quinoa, door elkaar in een grote kom. Voeg de ahornsiroop toe en meng goed. Verdeel het mengsel op de bekleedde bakplaat. Bak het een 10 à 15 minuten in de oven. Laat goed afkoelen en meng er de gepofte quinoa onder. Bewaar de granola in een goed afgesloten glazen pot op kamertemperatuur. Deze blijft minstens een maand goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten